Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala de şedinţe de la parterul palatului administrativ municipal a găzduit un seminar pus la cale de către Biblioteca Municipală, despre proiectul de prevenire a traficului de persoane exploatate sexual „Haosul sexualităţii într-o lume modernă“.

„Acesta a fost inițiat de Cristina Buligă, voluntar al ONG-ului Hart voor Bocșa, care a ales Biblioteca Municipală ca partener în demersul său. Având în vedere că traficul de persoane este un fenomen foarte complex în prevenirea şi stoparea căruia trebuie implicate mai multe instituţii. La seminar au fost prezenți viceprimarul municipiului Reşiţa, Lucian Voina, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din oraș, ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraş-Severin, ai Poliţiei Locale Reşiţa, preoți, psihologi și asistenți sociali“, ne informează biroul de presă al municipalităţii. În cadrul seminarului, participanţii au dezbătut problema traficului de persoane, au fost identificate cauze şi soluţii şi a fost prezentat un film tematic.

Prin derularea activităţii, a fost marcată şi Ziua Internațională de Luptă împotriva Traficului de Persoane (18 octombrie). Potrivit municipalităţii, „în săptămânile următoare, inițiatoarea proiectului, Cristina Buligă, va desfășura sesiuni de informare adresate elevilor din unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului Caraș-Severin“.