Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 28 septembrie, cu scorul de 2-1, partida de pe teren propriu cu formația Farul Constanța.

Jocul a început cu o primă ocazie de partea oaspeților, când Alexandru Nicola a șutat pe lângă poarta lui Zimmermann în minutul 3. Replica gazdelor a venit de la Daniel Vădrariu, care a executat o lovitură liberă puțin peste poarta adversă în minutul 14. Câteva minute mai târziu și Săulescu și-a încercat șansa, dar lovitura lui de cap s-a dus pe lângă poartă. A urmat o nouă ocazie a lui Vădrariu, al cărui șut a fost repins în corner de portar. Tot el a centrat, iar Daniel Ene, printr-o lovitură de cap, a deschis scorul în Valea Domanului. După câteva încercări nereușite de a-l învinge pe Zimmermann ale lui Răzvan Grecu și Iulian Stoica, Farul a reușit să egaleze în minutul 45 prin Stoica, din penalty.

În repriza a doua, rosso-nerii au ratat șansa să înscrie prin Cristian Danci, al cărui șut s-a dus peste poartă. Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în minutul 60, când Săulescu a fost faultat în careu de un fundaș advers, iar arbitrul a ezitat să acorde lovitură de la 11 metri în favoarea gazdelor. După 17 minute de la acea fază, Săulescu a luat mingea din bandă, a driblat doi jucători și a înscris din careu, la colțul lung, golul al doilea și cel câștigător pentru CSM Reșița. S-a încheiat 2-1 și astfel Reșița a egalat la puncte Farul și s-a îndepărtat de locurile retrogradabile. După primele 9 etape, elevii lui Leontin Doană au acumulat 12 puncte.

Ca de fiecare dată, Marcel Gușcă și galeria rosso-nerilor i-au încurajat pe fotbaliștii reșițeni din primul și până în ultimul minut de joc. Reșița va avea șansa să-și mai treacă în cont încă un succes, având în vedere faptul că va disputa următorul joc tot pe teren propriu. Din primul 11 al Reșiței a lipsit și la acest meci Laurențiu Breșneni, care se recuperează după o accidentare suferită la spate în urmă cu câteva etape.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann (C.), Lorenzo Acka, Flavius Vlădia, Daniel Vădrariu, Milorad Banac, Dragoș Săulescu, Cristian Poiană, Virgil Cristea, Andrei Emanuel Dat, Marco Ehmann și Daniel Ene. Rezerve: Adrian Horvat, Teodor Caragea, Alin Lazăr, Bruno Vasiu, Cristian Danci, Alexandru Cioablă și Marius Coman.

Farul: Vlad Muțiu (C.), Alexandru Nicola, Ștefan Cana, Viorel Lică, Iulian Carabela, Madikaba Doumbia, Răzvan Grecu, Iulian Stoica, Patrick Petre, Ionuț Stoica. Rezerve: Andrei Udeanu, Ionuț Ursu, Daniel Toma, Tshitungi Kanda, Dan Panait, Denis Hordouan și Dinciu Halep.

În etapa a X-a a Ligii 2, CSM Reșița va juca tot acasă, pe data de 5 octombrie, de la ora 11 și va întâlni echipa Viitorul Pandurii Târgiu Jiu, echipă care a pierdut astăzi pe teren propriu, 1-4 cu ASU Poli Timișoara.

Ștefan Moraru