Caraş-Severin, Romania

Acum autorităţile nu mai aruncă una în ograda celeilalte pisica moartă, ci încearcă să remedieze problema. „Am venit în întâmpinarea colegilor de la spitalul judeţean cu o soluţie prin care s-ar putea reţine personalul medical în municipiul Reşiţa, spune primarul Mihai Stepanescu.

Erau două grupuri de câte zece garsoniere şi vom insista la următoare şedinţă a consiliului local pentru preluarea unui număr de zece dintre acestea. Este vorba despre garsoniere în care au stat handbalişti de la UCM Reşiţa, dar aceştia au plecat. Pentru sportivi vor rămâne celălalte zece garsoniere. Şi la noi trebuie analizate toate priorităţile, printre care se numără atât sportivi, cât şi cadre medicale. Preluăm practic pentru cadrele medicale zece din 20 de locuinţe, pentru că altfel s-ar putea să avem sportivi fără medici“.

Mihai Stepanescu susţine însă şi cauza personalului propriu al municipalităţii

„Avem chiar 23 sau 24 de persoane din cadrul serviciilor, din primărie, care se confruntă cu probleme locative. Dar n-am vrea, într-o primă fază, să pierdem medici. Până în momentul de faţă, am primit solicitări pentru doi medici dar am înţeles că, de fapt, sunt patru“, a mai precizat Mihai Stepanescu.

Proiect pregătit de primarul Mihai Stepanescu

Acesta a pregătit chiar şi un proiect de hotărâre de consiliu pentru preluarea celor zece garsoniere, ce a fost prezentat forului reşiţean întrunit în cea mai recentă şedinţă ordinară. Însă iniţiatorul şi-a retras proiectul de pe ordinea de zi, solicitând o amânare, considerând mai oportun să ceară consiliului local preluarea locuinţelor în şedinţa ordinară ce va fi organizată luna aceasta.

Antoniu Mocanu