Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În Centrul Civic au fost montate trei bănci achizionate la un preţ de 1.550 de euro bucata.

Poate aţi remarcat în Centrul Civic al Reşiţei câteva obiecte noi de mobilier urban. Printre acestea se numără şi trei băncuţe ceva mai speciale: ansambluri Călăraşi, care au în mijloc o jardinieră ce este legată prin trei bănci de alte trei jardiniere. Fiecare dintre cele trei astfel de ansambluri, de culoare mahon, a costat 1.550 de euro, după cum ne informează municipalitatea.

Cele trei bănci au fost montate în centru de către cei de la Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului, fiind achiziţionate în baza legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Potrivit reglementărilor în vigoare, atât firmele, cât şi instituţiile care au peste 50 de angajaţi au obligaţia să încadreze persoane cu handicap a căror pondere să fie de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

Şi pentru că la Primăria Reşiţa nu sunt angajate persoane cu handicap, autoritatea locală este obligată fie să achite lunar 3.400 de lei către bugetul statului, fie să cumpere bunuri sau servicii prestate de firme protejate autorizate, care folosesc munca persoanelor cu dizabilităţi.

Antoniu Mocanu