Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Daria Grigoroiu și Silvia Popa au urcat pe podium la 100 m garduri.

Participarea la Campionatul Național al Juniorilor III, de la București, a adus noi rezultate importante pentru atletismul reșițean. O medalie de aur și una de bronz în proba feminină de 100 m garduri, plus alte clasări în jumătatea superioară a clasamentelor, în alte probe, au arătat și de această dată că Reșița are resurse. Una dintre probele mult-așteptate a fost cea de 100 m garduri a junioarelor III, unde au concurat două sportive din Reșița, ambele reușind să urce pe podium. Daria Grigoroiu, de la CSU-CSS Reșița, sportivă antrenată de Ștefan Nagy, a devenit campioană națională, cu timpul de 14.54 secunde, în timp ce Silvia Popa (CSS Reșița), atletă antrenată de Octavian Bârsanu, a intrat în posesia medaliei de bronz, cu un rezultat de 15.97 secunde. Ambele atlete sunt născute în anul 2003. Merită menționat și rezultatul lui Cristian Burcea (CSU Reșița), locul 4 la 110 m garduri și locul 6 la 100 m plat. De asemenea, ștafeta feminină de 4×100 m s-a clasat pe locul 4, în următoarea componență: Silvia Popa, Dania Belcea, Andreea Suhai, Daria Grigoroiu.

„Delegația reșițeană s-a întors cu două medalii de la Campionatul Național de Juniori III, în proba de 100 m garduri, fete. De asemenea, s-au obținut locuri bune și în alte probe, putem spune că Reșița are sprinteri buni. Daria Grigoroiu a mers ca de obicei foarte bine, a câștigat fără emoții. Dacă facem un bilanț pe acest an, a obținut șapte medalii, dintre care trei la categoria ei de vârstă și patru la categoria mai mare. Nu a reușit, din păcate, să stabilească un record național la 100 m garduri, junioare III. În serii a lovit două garduri, apoi în finală a alergat puțin cu frică”, a spus antrenorul Ștefan Nagy.

Campioana națională, Daria Grigoroiu, ne-a declarat, la întoarcerea acasă: „A fost destul de ușor, și greu în același timp. Pentru că am avut contracandidate destul de bune. Am terminat cursa cu avans mare față de celelalte sportive, dar voiam să fac record național, nu s-a putut, sper ca anul viitor să reușesc.”

„Medalia de bronz obținută în proba de 100 m garduri a fost prima mea medalie. Mă bucur foarte mult, să sperăm că o să fie tot așa și anul viitor”, a spus și Silvia Popa.