Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Au fost acordate în cadru festiv cu prilejul celei de-a XIV-a ediţii a Zilei Naţionale a Contabilului.

Pentru prima oară, această zi a fost sărbătorită în 13 iulie, nu în septembrie, ca în alţi ani, fiind luată în considerare data la care a fost semnat Decretul Regal nr.3063/1921 de înfiinţare a Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România. Filiala Caraş-Severin a organizat în cadrul acestui eveniment şi o festivitate de premiere a membrilor săi. Manifestarea a debutat cu intonarea imnului naţional, programul continuând cu un discurs al preşedintelui Filialei CECCAR Caraş-Severin, ec. Mihaela Azap, care a anunţat că, de ziua lor, au fost publicate în Monitorul Oficial modificările la Legea care permite ca dividendele să fie împărţite trimestrial. Astfel, societăţile înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990 pot să distribuie trimestrial, în cursul anului fiscal, dividende ce provin din profitul exerciţiului financiar în curs, începând cu data de 15 iulie 2018. A fost prezentat, de asemenea, mesajul video al Consiliului Superior, transmis de preşedintele acestui for, prof.univ.dr. Robert Aurelian Şova, de Ziua Contabilului Român.

Au urmat mesajele reprezentanţilor diferitelor instituţii invitate la festivitate, prefectul judeţului, Matei Lupu, subliniind importanţa acestei meserii: „ Fără contabilitate nu există nimic. Contabilitatea vă obligă să vă calificaţi, să învăţaţi, la fel ca medicii, fără încetare. Încă de la începuturi şi până în prezent sunt modificări imense. Sunt convins că vor mai fi şi alte modificări, iar dumneavoastră trebuie să ţineţi pasul cu aceste modificări”.

Despre performanţele în domeniu, Mihaela Azap a precizat: „Vrem să îi evidenţiem pe cei mai buni dintre noi pe anul 2017, atât societăţi comerciale, cât şi experţi contabili şi contabili autorizaţi. Am decis ca în top să fie primii zece din fiecare categorie. La societăţi comerciale, primele trei din top sunt: Conta Inteligent SRL – Mihaela Azap; Expert Financiar SRL – Tănase Aurel; Nico Expert SRL – Vernicu Lia. La categoria experţi contabili autorizaţi, potrivit cifrei de afaceri, primii trei clasaţi sunt: Muntean Gheorghe, Meres Valentina şi Miculescu Monica. În topul contabililor autorizaţi, primii trei sunt: Călinescu Daniela, Blaj Diana şi Munteanu Smaranda”.