Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Rutierii cărăşeni amintesc regulile pentru traficul rutier în condiţiile sezonului hibernal.„Este bine de ştiut că iarna ceaţa, precipitaţiile, albul zăpezii obosesc ochiul, oboseala se instalează mai repede, distanţele nu mai sunt apreciate corect, câmpul vizual este mai redus, distingerea formelor, observarea marcajelor, indicatoarelor şi semnelor de circulaţie se face cu dificultate. Trebuie menţionat că bicicletelor şi mopedelor le este interzis accesul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă“, precizează agent Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

De asemenea, dacă participanţii constată că drumul este acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă sunt rugaţi să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie pentru a sesiza acest fapt. Din aceste considerente, este foarte important ca înainte de a porni la drum, pe distanţe mai mici sau mai mari, fiecare conducător auto să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece şi să se informeze în privinţa traseului pe care urmează să îl străbată.

Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia atunci când intenţionează să traverseze partea carosabilă, să circule numai pe trotuar, iar când acesta lipseşte, pe acostamentul din parte stângă a drumului, pe sensul său de mers, iar dacă sunt nevoiţi să circule pe marginea drumurilor naţionale, să poarte pe haine o sursă de lumină reflectorizantă vizibilă din ambele sensuri.