Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sfârșitul săptămânii trecute a însemnat încheierea ediției 2014 a Campionatului Național de Automobilism Viteză în Coastă Dunlop 2014. La ultima etapă, „Trofeul Râșnov“, au luat startul 91 de piloți, dintre care doar 54 au încheiat cursa.

După cum se știe, automobiliștii de la A.C.M. Sport Reșița, Lucien Hora, Ovidiu Zaberca și Mircea Pădurean, au făcut din nou senzație, încheind campionatul în forță, printr-un recital sportiv de înalt nivel. Lucien Hora a realizat cel mai bun timp al traseului, 2.03:458, urmat de Ovidiu Zaberca, 2.05:455, și Lucian Răduț 2.05:858. La înălțime a fost și Mircea Pădurean, care, cu timpul realizat, 2.15 :073, s-a clasat pe locul opt la general și a câștigat Clasa H2.

Așadar, în clasamentul general, Hora a rămas imbatabil, și-a trecut în palmares un nou titlul național și la Grupa D, Zaberca a ocupat locul secund la Open, a luat titlul la Grupa H, iar Pădurean s-a menținut în Top 10, pe locul opt, a câștigat Clasa H2 și s-a situat pe locul doi, la Două Roți Motrice. Ultimul titlul național pentru A.C.M. Sport Reșița a fost obținut cu echipa, acumulând 408 puncte, podiumul fiind completat de Autotehnica, 319 puncte, și Rally Dream Team, 293 de puncte.

Despre cursa de la Râșnov și despre cum a fost ediția recent încheiată, ne-a vorbit Lucien Hora, căpitanul echipei reșițene : „A fost o etapă cam greuță. Timpul a fost fain, pe sus, fără nici un nor, dar drumul a fost ud tot timpul. Acest fenomen n-am trăit niciodată. Nu știu ce s-a întâmplat, s-a făcut poate condens… la start, noi am stat cu haine groase pe noi, căciuli în cap, iar sus, la sosire, oamenii erau în tricouri, la o distanță de patru kilometri. Traseul a fost frumos, lume multă, mai mare dragul să concurezi. Și băieții au mers bine, chiar dacă au avut mici probleme, care s-au rezolvat. Am câștigat și la echipe. Le mulțumim mecanicilor, pentru atașamentul față de noi, pentru pasiunea față de sportul cu motor. Că fără acestea nu poți învinge. A fost cum ne-am dorit cu toții“.

Încă o dată, felicitări!