Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Compania Naţională de Drumuri Naţionale a anunţat ieri oficial un nou termen pentru finalizarea lucrărilor la centura de ocolire a Caransebeşului: 15 decembrie 2013.

Oficialii Companiei speră ca spaniolii de la Copisa să se apuce de lucru, mai ales că, în foarte scurt timp, vor primi restanţe de câteva milioane de euro, neplata acestora fiind de altfel motivul principal pentru care constructorul a sistat de luni bune lucrările de reparaţie la podul de pe centură. Potrivit CNADNR, este vorba de aproape 3 milioane de euro, bani ce au fost direcţionaţi deja de Ministerul Finanţelor către cel al Transporturilor pentru achitarea datoriilor.

De cealaltă parte, surse Copisa apreciază că, în cazul în care se vor primi restanţele, lucrările pot fi finalizate în cel mult două luni. Analizele drumarilor arată că problemele apărute la pod au fost cauzate de nerespectarea de către constructor a specificaţiilor tehnice din caietul de sarcini, mai exact materialul de umplutură folosit pentru realizarea structurii fiind considerat necorespunzător. Pe de altă parte, Compania, nemulţumită de întârzierea lucrărilor, se gândeşte deja la penalităţi pentru constructor, însă acestea vor fi puse în practică doar după recepţia finală a lucrărilor.

Nina Curiţa