Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La solicitarea conducerii postului Radio România Reşiţa, profesorul Mihai Todor a realizat un sondaj de opinie în rândul populaţiei din mediul urban şi rural din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aria de recepţie a postului de radio reşiţean.

Sondajul de opinie a fost efectuat în patru municipii (Timişoara, Reşiţa, Lugoj şi Caransebeş), în şase oraşe (Băile Herculane, Bocşa, Buziaş, Făget, Gătaia, Oraviţa şi Oţelu Roşu) şi în 21 de localităţi din mediul rural şi la el au participat 568 de subiecţi. Culegerea datelor din teren şi prelucrarea lor s-a realizat în perioada 29 iunie – 10 iulie 2015. Conform analizei rezultatelor obţinute, oamenii ascultă radio ca să se informeze – 30,20%; să se distreze şi relaxeze – 59,18%; să umple timpul liber – 9,18%; alte motive – 0,41%. Un capitol important al sondajului se referă la preferinţele populaţiei pentru principalele posturi de radio ce pot fi recepţionate în această zonă. Pentru a afla preferinţele subiecţilor participanţi la acest sondaj s-a formulat în chestionar întrebarea „Care este postul de radio pe care îl ascultaţi?“

Rezultatele sondajului arată că postul Radio Reşiţa se menţine pe podium şi este apreciat de oamenii din zonă iar nivelul de audienţă este mare atât pentru mediul urban cât şi pentru cel rural, 391 de subiecţi ai sondajului susţinând că îl ascultă.