Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În primele cinci luni ale acestui an, activitatea de inspecție și control în domeniul protecției mediului desfășurată de Comisariatul Județean Caraş-Severin al Gărzii Naţionale de Mediu a fost făcută cu munca a 12 comisari.

În perioada amintită au fost realizate 497 de controale în domeniul protecției mediului, din care 154 controale planificate și 343 neplanificate. Ca urmare, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 352.000 lei.

„Trei orașe dețin stații de epurare a apelor uzate menajere (Caransebeș, Oţelu Roşu și Băile Herculane), iar aceste stații sunt subdimensionate, neasigurând o epurare corespunzătoare. Reșița este singurul municipiu cu stație de epurare construită în anul 2010 și funcțională la parametrii proiectați. În celelalte patru orașe ale județului (Oravița, Anina, Moldova Nouă și Bocșa) în lipsa stațiilor de epurare, apele uzate menajere se evacuează direct în emisari. Se poluează apele de suprafață“, se precizează în datele prezentate de către comisariatul cărăşean.

În cele cinci luni s-au primit 34 sesizări de la persoane fizice și juridice, iar ponderea mare o au cele cu privire la depozitarea necontrolata a deșeurilor, cele cu privire la stocarea sau evacuarea de ape uzate și cele legate de disconfortul creat de activitățile industriale asupra zonelor populate, se mai aminteşte în material.