Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marian Ruţă şi Ionuţ Socareva au urcat pe prima treaptă a podiumului Cupei României.În localitatea Horezu, din judeţul Vâlcea, s-au desfăşurat, în perioada 13-16 februarie a.c., întrecerile Cupei României la box pentru juniori. Au urcat în ring 134 de sportivi, un număr foarte mare, în opinia antrenorilor, ceea ce a însemnat gale exagerat de lungi, de câte 38 şi chiar 40 de meciuri pe zi. Cu toate acestea, doi dintre cei trei componenţi ai CSM Reşiţa, pregătiţi de antrenorii George Radu şi Adrian Mărcuţ, au încheiat turneul pe prima treaptă a podiumului de premiere, câştigând medaliile de aur.

Vedeta competiţiei a fost Marian Ruţă care, deşi a urcat în ring în toate cele patru gale, în limitele categoriei 52 de kg, i-a convins pe oficiali că merită, pe lângă „aurul“ Cupei României, şi diploma şi medalia de cel mai tehnic jucător, înmânate de preşedintele federaţiei, Leonard Doroftei. De altfel, antrenorii Lotului României de box pentru juniori l-au şi nominalizat să se prezinte la Ploieşti, alături de cei mai buni tineri pugilişti ai ţării. Marian a dispus în finală de Robert Jitaru, de la C.S.M. Brăila.

La puţin timp a urcat în ring şi Ionuţ Socareva, la categoria 66 kg. Şi nu i-a dat nici o speranţă sportivului Antonio Dincă, de la Compet Slatina. Din păcate, Daniel Bihari (60 kg) a părăsit competiţia încă după prima gală. Însă pentru el a fost o experienţă necesară, având în vedere că are doar 15 ani.

„Am muncit foarte mult, împreună cu maestrul Adrian Mărcuţ, pentru aceste succese, ne-a declarat antrenorul George Radu. Ca să nu mai spun de aceşti copii deosebiţi, care au făcut multe sacrificii. Avem satisfacţia că, pe lângă cele două medalii de aur, Marian Ruţă a fost cooptat în lotul naţional“.

Francisc Vaştag, directorul general adjunct al CSM Reşiţa, şi vicepreşedinte al F.R. de Box, şi-a manifestat, la rându-i, satisfacţia pentru rezultatele pugiliştilor: „Copiii au avut evoluţii foarte bune, impunându-se fără dubii în meciurile pe care le-au susţinut. Şi ei, dar şi ceilalţi componenţi ai clubului vor fi susţinuţi, în continuare, fiindcă sunt de mare perspectivă“.

La fel de mulţumit s-a declarat şi Rusalin Fîc, directorul general al clubului reşiţean, care a concluzionat: „Am început bine anul 2013, cu dreptul, cum se zice. Îi felicităm pe sportivi şi pe antrenori!“