Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul liberal nu mai este șeful Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță națională a Senatului. Chiar Ludovic Orban, șeful PNL, anunța recent că PSD pregătește schimbarea lui Vela de la șefia Comisiei de Apărare din Senat, din cauza implicării acestuia în aflarea adevărului despre evenimentele din 10 august.

Fapt confirmat și de senatorul Vela, care ne-a declarat în exclusivitate că „PSD a preluat abuziv Comisia de Apărare din Senat, nemaiprezentându-se la ședințele convocate. Totul ca urmare a poziției pe care am avut-o în legătură cu incidentele din 10 august din Piața Victoriei”. Anterior, Vela declarase în plenul Senatului că nu a existat democrație când s-a luat decizia reorganizării comisiilor permanente. „Stimați colegi, doamnelor si domnilor senatori de la putere sau din opoziție, astăzi actuala coaliție a îngropat democrația și rezultatul votului din decembrie 2016. Nu scrie niciunde că ALDE sau UDMR pot lua voturi inaintea PNL-ului. Ați anunțat 15 comisiii ale PSD, ALDE și UDMR. Ce ați făcut azi rămâne o pată neagră a senatului Romaniei”, a afirmat senatorul liberal.

Fostul, de acum, preşedinte al Comisiei de Apărare ceruse Ministerului Afacerilor Interne desecretizarea Raportului cu privire la evenimentele din 10 august, dar și audierea ministrului Carmen Dan și a șefilor Jandarmeriei care au coorodonat acțiunea jandarmilor din Piața Victoriei din 10 august.