Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Uniunea Social-Liberală a semnat joi un plan de acţiune comună cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.La eveniment au fost prezenţi preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD – Ion Mocioalcă, PNL – Marcel Vela, PC – Ioan Ţundrea şi preşedinţii filialelor din Reşiţa şi Caransebeş a SCMD, respectiv col.(r) Marin Buţiu şi lt. col.(r) Marius-Alexandru Frăţilă. Prin protocolul semnat, filialele SCMD din judeţ sprijină forţele politice ale USL în activitatea de mediatizare a programelor, platformelor şi măsurilor menite să stopeze abuzurile de orice fel şi declinul economic şi social al României.

La rândul său, USL Caraş-Severin susţine şi promovează în Parlamentul României acţiunile şi iniţiativele legislative pentru abrogarea tuturor legilor şi actelor normative care anulează statutul socio-profesional al militarilor din Structurile de Apărare şi Ordine Publică şi drepturile dobândite legal, ca şi pe acelea care îi discriminează faţă de celelalte categorii sociale.

„Suntem în faţa unui moment politic important, şi ne dorim ca, împreună cu dumneavoastră şi cu alte sindicate, să încheiem un nou contract social, un nou parteneriat în care statul să nu mai fie spectator sau minimal, ci să se implice în susţinerea celor pe care îi reprezintă. Nu obedienţa faţă de oamenii politici va fi un criteriu de recompensă“, a declarat Ion Mocioalcă.

„Ceea ce facem noi aici este un umil gest de recunoştinţă şi de apreciere, o încredere pe care trebuie să le-o acordăm tinerilor care vor să îmbrace haina militară încă de pe acum, pentru că eroismul este cu neputinţă să fie impus şi imposibil de răsplătit“, a precizat Ioan Vela.

„Ne aşteaptă un drum lung şi greu. Prin protocolul de astăzi sper că câştigăm demnitatea şi onoarea poporului român, a dumneavoastră şi a noastră“, a amintit Ioan Ţundrea. „Am fost consideraţi aşa cum am dori noi, camarazi în sensul de angajament pentru a face ceva. Problema pensiilor noastre este punctată în protocol, în sens secundar, deoarece, această problemă se va soluţiona în instanţă“, a precizat lt.col. Frăţilă.

Flavius Rotariu