Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – În comună se derulează o serie de lucrări edilitare, şi se aşteaptă fonduri pentru demararea altora.

„Aici facem lucrări de împrejmuire, amenajăm spaţii verzi, bănci şi plantăm flori, pentru că ne dorim ca la final să avem un parc asemenea celor din oraşe. Recent, am mai executat în satul Valea Bolvaşniţa reparaţii la drumul agricol, o lucrare care se va extinde şi la Plugova şi Mehadia. În final, după calculele noastre, întreaga lucrare ajunge la suma de 50.000 de lei, pe care o vom suporta din fondurile proprii. Mai sunt şi alte investiţii pe care le suportăm din bugetul local şi la care lucrăm în prezent. Este vorba despre amenajarea unui platou în centrul localităţii Plugova, pe care vom monta bănci, precum şi despre amenajarea unor grupuri sanitare la căminul cultural de aici, iar la Globurău se lucrează la terasa din faţa căminului. Mai efectuăm modernizări şi la căminul din Valea Bolvaşniţa“, a declarat Iancu Panduru.

Edilul ne-a vorbit şi despre intenţia de a construi un aşezământ cultural la Mehadia, o dorinţă mai veche a localnicilor, pentru care administraţia a făcut toate demersurile încă de anul trecut. „Am depus documentaţia necesară la Compania Naţională de Investiţii, am făcut studiul de fezabilitate şi am cumpărat şi terenul. Acum, nu ne rămâne decât să sperăm că proiectul va intra la finanţare. Aşteptăm răspuns şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde a fost depus un proiect în vederea asfaltării unui tronson de drum de 5,5 km“, a mai precizat primarul.

Şi cum la Mehadia nu curge doar lapte şi miere, Panduru are şi nemulţumirile sale: „Mereu am fost priviţi ca o comunitate bogată şi de aceea am fost mai puţin sprijiniţi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Ori de câte ori s-au împărţit banii, noi am primit puţini, comparativ cu alte comune. Sunt nemulţumit şi de faptul că DJ 608 Plugova – Cornereva, pe un tronson de doi kilometri, este sub orice critică, iar autorităţile nu iau nici o măsură în acest sens. Am făcut nenumărate sesizări la CJ, dar nu s-a făcut nimic. Ba mai mult, aşa cum putem, noi întreţinem de câţiva ani acest drum, care nu ne aparţine!“, a concluzionat edilul.

Roxana Nafiru