Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Peste două milioane de euro reprezintă o primă sesiune de finanţare derulată prin Grupul de Acţiune Locală.

Pentru prima sesiune de finanţare care se va încheia în data de 26 iulie sunt alocate aproximativ 2,55 milioane de euro, pe trei măsuri, iar în următoarele sesiuni vor fi realocate sumele ce nu vor fi consumate acum, până la epuizarea fondurilor.

„În funcţie de tipul de beneficiari, majoritatea programelor noastre sunt cu 0% cofinanţare, excepţie făcând proiectele aducătoare de venit, unde este prevăzută o posibilă cofinanţare de până la 15%. Am lansat trei măsuri finanţate din Programul Operaţional de Dezvoltare Rurală, prin Grupul de Acţiune Locală Clisura Dunării, şi ne aşteptăm la proiecte pe măsura 312 – cu posibili beneficiari privaţi ce vor fi implementate în mediul rural, pe măsura 313 – cu beneficiari atât publici cât şi privaţi, şi chiar ONG-uri, proiecte ce se vor implementa în domeniul turismului (promovare produse locale, târguri, infrastructură turistică), iar măsura 322 finanţează îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul rural – pentru primării”, a precizat Raluca Crîsta, directorul executiv al GAL – Clisura Dunării.

Toate primăriile din Clisură şi-au declarat intenţia de a participa la sesiunea de proiecte, atât din Caraş-Severin cât şi din Mehedinţi – comunele Gârnic, Coronini, Sicheviţa, Berzasca respectiv Sviniţa, Dubova şi Işelniţa. „Printre obiectivele declarate se numără reabilitări de centre culturare şi cămine culturale, muzee locale, mini-baze sportive multifuncţionale”, a mai adăugat directorul GAL.

Flavius Rotariu