Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consiliul Local Caransebeș s-a reunit marți într-o ședință de îndată pentru a aproba două proiecte cu finanțare europeană care vor fi depuse în perioada următoare de Primărie pe Programul Operațional 2014-2020.

Este vorba de două proiecte care vizează eficientizarea energetică pentru Spitalul de Contagioase și TBC, cunoscut de caransebeșeni drept Spitalul Bora, în valoare de 2,85 milioane lei și Școala Generală nr. 8 din cartierul Cazărmii (4,2 milioane lei). Mai precis, sunt preconizate lucrări de înlocuire a echipamentelor termice, electrice și sanitare, înlocuirea centralei termice, echiparea cu panouri solare sau termoizolarea clădirilor. Și cum nu au mai existat dezbateri aprinse asupra caracterului „de îndată” al ședinței, poate și pentru faptul că Școala Generală nr. 8 este condusă de consilierul PSD Codruța Cristescu, proiectele au primit în mai puțin de un minut undă verde din partea aleșilor locali, asfel că vor fi depuse pentru obținerea finanțării.

„Ar trebui să nu mai zicem rugăciunea, că văd că merge mai bine”, a glumit, la final, primarul Felix Borcean cu aleșii social-democrați, cu bătaie la rapiditatea cu care opoziția a fost de acord cu proiectele propuse de municipalitate. Și tot la capitolul proiecte, trebuie precizat că Primăria Caransebeș a mai câștigat o finanțare pe Programul Operațional Capacitate Administrativă, prin proiectul „CETATE. Caransebeș, Eficient și Tânăr prin Administrare Transparentă și Economică”.