Caraş-Severin, Romania

EZERIȘ – În comună se derulează mai multe lucrări cu bani de la Uniunea Europeană.Primarul comunei, Ioan Rusu, urmează să semneze în perioada următoare contractul de finanţare pentru un proiect de un milion de euro, prin care se vor amenaja şapte kilometri de drum agricol.

„Este un proiect finanţat din fonduri europene, al cărui contract va fi semnat în două sau trei săptămâni. Lungimea drumului va fi de şapte kilometri, din care şase vor fi asfaltaţi. După acest pas urmează partea de achiziţii publice, licitaţia care va fi la pachet pentru proiectare şi execuţie. Sper ca lucrările propriu-zise să înceapă undeva prin iulie – august, dar asta depinde de cât de repede se vor mobiliza cei de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Timiş, de la care trebuie să primim toate avizele pentru demararea procedurilor de achiziţii. Şi tot în perioada următoare va avea loc licitaţia pentru alegerea firmei care va construi la Ezeriş un centru de informare turistică, un proiect în valoare de o sută de mii de euro“, ne-a declarat Ioan Rusu.

Lucrările de modernizare a infrastructurii în Ezeriş şi Soceni, demarate încă din august 2011, continuă şi în acest an. „Lucrăm la extinderea reţelei de apă în cele două localităţi şi la amenajarea reţelei de canalizare şi construirea a două staţii de epurare. De asemenea, fostul sediu al Primăriei Soceni va fi transformat în centru social de zi pentru pensionari“, a mai precizat Rusu.

Toate aceste lucrări nu ar fi fost posibile, spune primarul, fără finanţarea de 2,5 milioane de euro, primită de la Uniunea Europeană, în urma accesării Măsurii 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“.

Roxana Bălan Nafiru