Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un număr mare de tineri cu dragoste și sete de Dumnezeu, dar și cu dorința comuniunii cu alți tineri, se vor reuni la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, ce se va desfășura între 18 și 20 iulie, în municipiile Reșița și Caransebeș.

Programul ITO BM va debuta cu festivitatea de deschidere care va avea loc la Reșița, în Parcul Tricolorului, marți 18 iulie 2017, de la ora 17, iar de la ora 20, va avea loc o seară de muzică folk, invitat special fiind cantautorul Cristian Buică. Miercuri, 19 iulie, se vor organiza ateliere de lucru în cadrul cărora vor avea loc dezbateri cu privire la mai multe probleme de actualitate. În aceeași zi, tinerii vor putea vizita Mănăstirea Vasiova.

Tot miercuri, începând cu ora 17.00, va avea loc „Procesiunea tinereții” pe traseul Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel – Bd. Muncii – Intim – Bd. Republicii – Catedrala „Schimbarea la Față”, urmată de conferința cu tema „Să fii român!” susținută de actorul Dan Puric.

Joi, 20 iulie 2017, la praznicul „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, tinerii vor lua parte la Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeș, la finalul căreia va avea loc festivitatea de încheiere a întâlnirii. „Evenimentul își propune să reunească tineri în scopul participării acestora la o serie de activități social-culturale cu caracter spiritual, dar și în scopul promovării valorilor Bisericii Ortodoxe și ale județului Caraș-Severin. Tinerețea trăită în Hristos este precum o floare cu mireasmă de bucurie, iar atunci când aceasta este împărtășită cu alții asemenea ție, tinerețea-ți este adevărată binecuvântare!“, ne-a spus părintele Casian Ruşeţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeşului.