Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prefectul Matei Lupu speră ca cel puţin două lucrări importante să fie cuprinse în finanţare în acest an, pentru asigurarea participanţilor la trafic, în sectoarele de risc.

Ca să preîntâmpine blocarea drumurilor deja vulnerabile în urma alunecărilor de teren, situaţie cu care judeţul nostru s-a confruntat, cel mai recent în februarie anul acesta, pe sectorul de drum dintre Reşiţa şi Bocşa, DN 58B, prefectul judeţului a pus pe tapet problema la Ministerul Transporturilor şi a purtat o discuţie pentru finanţarea lucrărilor cu directorul DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic: „Am avut o discuţie cu directorul Regionalei de Drumuri, fiindcă dorim să rezolvăm câteva probleme care sunt în judeţul Caraş-Severin. Este vorba de alunecările de teren care s-au produs pe drumul între Reşiţa şi Bocşa, unde drumul a fost blocat, dar şi în zona Clisurii, de la Moldova Nouă spre Orşova, după Berzasca, unde am avut o alunecare de teren în urmă cu câţiva ani, însă deşi s-a curăţat, totuşi există pericol şi acolo. De aceea am insistat la Ministerul Transporturilor şi la directorul Regionalei din Timişoara ca aceste lucrări să fie cuprinse în finanţare. Noi sperăm ca anul acesta să prindem în finanţare cel puţin două lucrări, deşi trei avem cu probleme mai deosebite“.

Sectorul unde, în 2015 şi în 2016, fenomenul alunecărilor de teren i-a obligat pe participanţii la trafic să ocolească încă 200 km este pe DN 57, km 65 + 600, între localităţile Sviniţa şi Berzasca, bolovanii şi grohotişul care s-au rostogolit atunci pe carosabil distrugând şi stâlpii de susţinere ai reţelei electrice.

Alexandra Gorghiu