Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Susţine moţiunea de cenzură dar nu o semnează, vrea plecarea ministrului Carmen Dan, iar dacă se schimbă Guvernul formaţiunea are deja şi premier: pe Sorin Câmpeanu.

Cam astea sunt doar câteva dintre priorităţile politice pe care le are formaţiunea lui Victor Ponta în perioada următoare, priorităţi ce au fost stabilite la Delegaţia Naţională din 9 iunie 2019.

„Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri și autoritățile locale le consideră pozitive şi reformarea Ministerului Afacerilor Interne – schimbarea doamnei ministru Carmen Dan și îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, să stabilim responsabilii pentru incidentele din 10 august sunt primele pe lista priorităţilor noastre politice. De asemenea, vrem ca Programul Operațional Infrastructură Mare să treacă de la discuții teoretice la semnarea a 5 contracte: 3 contracte pentru spitale regionale și 2 contracte pentru autostrada Moldovei și autostrada Pitesti-Sibiu. Susţinem ca alegerile pentru primari și președinții de consilii județene să fie în 2 tururi“, ne-a spus secretarul general al PRO România, deputatul Ion Mocioalcă.

PRO România va vota moțiunea de cenzură, însă nu o va semna, în schimb însă va semna pactul propus de președintele Klaus Iohannis. PRO România își propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaților.

„PRO România va deveni membru al Partidului Democrat European, iar până în data de 17 iunie va decide la care familie politică europeană va adera. Putem încheia un parteneriat, priorităţile noastre fiind şi condiţii obligatorii pentru un parteneriat, însă PRO România nu va face alianță nici cu PSD, nici cu PNL“, a mai declarat Mocioalcă.