Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Echipa din Caransebeș și-a trecut în palmares primul trofeu ca prim-divizionară. Gugulanii au participat în weekend la turneul „Radu Zamfirescu”, organizat de SCM U Craiova, unde, pe lângă gazde, au mai participat și două din formațiile de renume ale voleiului românesc, Dinamo și Steaua.

Cu un bilanț de două victorii și o înfrângere, elevii profesorului Pavel Craia s-au situat după cele trei zile de competiție pe primul loc. Vineri, caransebeșenii și-a luat revanșa în fața celor de la Dinamo București, după înfrângerea suferită în urmă cu două săptămâni la turneul de pregătire de la Zalău. Dacă atunci a fost o victorie scurtă, 3-0, pentru ocupanta locului al treilea din sezonul trecut al Diviziei A1, de această dată victoria a aparținut bănățenilor.

Fără Fabian Birău (probleme medicale) și Nenad Sormaz (convocat la naționala de beach-volley a Bosniei), băieții de pe Timiș și Sebeș au avut un început ezitant și au cedat primele două seturi. A urmat însă o revenire de senzație a elevilor lui Pavel Craia, pe fondul jocului foarte bun al coordonatorului Ionuț Teleleu, care a reușit să pună în valoare forța de atac a lui Borota, Lung și Oprișor.

A urmat a doua zi o reeditare a duelului de săptămâna trecută cu SCM U Craiova, tranșat de gazde în 5 seturi, după un meci extrem de spectaculos. Mai multe decizii ale arbitrilor, favorabile oltenilor, au creat tensiune, mai ales în finalul setului 5, pe care aceștia și l-au adjudecat cu 15-13. Ultima zi a adus și cea mai clară victorie pentru Banatul Caransebeș, un 3-0 fără istoric cu Steaua București, mai vechea cunoștință de la barajul de promovare în Divizia A1.

„Per total, un turneu bun, dar încă e loc pentru mai bine. Băieții trebuie să înțeleagă că primeaza punctele și nu orgoliile”, a declarat profesorul Craia, la finalul turneului. Pe lângă cupa pentru ocupanta primului loc, Caransebeșul a mai obținut un trofeu, Dan Borota fiind declarat cel mai bun jucător al turneului. Pentru caransebeșeni urmează debutul în competițiile oficiale. Sâmbăta viitoare, Banatul pornește la drum în Cupa României și va întâlni în Polivalenta din Pipirig „Phoenix” Șimleul Silvaniei, echipă pe care a invins-o deja în sezonul precompetițional, în turneul de la Zalău.

Sursa foto: FACEBOOK VOLEI CLUB BANATUL CARANSEBES