Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Marți după-amiază, premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit la Palatul Parlamentului cu liderii Partdului Național Liberal, la solicitarea acestora, pentru a discuta despre problemele pe care liberalii le reclamă în teritoriu, ce țin de competența Guvernului.

Mai exact, despre reprezentanții Guvernului în teritoriu, fie că sunt prefecți, fie șefi de deconcentrate, care, în opinia liberalilor, s-au implicat de partea PSD în recentele alegeri locale. În plus, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, i-a solicitat premierului Cioloș să includă în codul administrației o reglementare unitară privind incompatibilitățile primarilor.

Prezent la dialogul cu premierul, liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, i-a adresat acestuia invitația de a deveni membru PNL, invitație declinată de Dacian Cioloș, care a precizat că nu va candida în această toamnă și că nu se va înscrie în niciun partid politic. Vela a fost singurul liberal care l-a provocat pe premier să se înscrie în PNL deși mai mulți lideri marcanți și-ar fi exprimat, neoficial, această dorință.