Caraş-Severin, Romania

CIUDANOVIŢA – Este vorba despre un tronson de 4,3 kilometri, care leagă comuna de localitatea Goruia. Odată finalizată lucrarea, distanţa dintre Ciudanoviţa şi municipiul reşedinţă de judeţ se va scurta cu vreo 50 de kilometri. În aceste condiţii, este lesne de înţeles importanţa acestui drum pentru localnici.

„Drumul a fost o prioritate pentru mine, atunci când am ajuns la Primărie, şi mă bucur că proiectul se va realiza în următoarele luni. Pe de altă parte, îmi doresc, şi fac deja demersuri în acest sens, pentru a prelua în administrarea Primăriei şi cei 14 kilometri din DJ 573, pe care vreau să-i depun pe o linie de finanţare. Nu ştiu exact pe ce, fie pe Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, pe fonduri europene sau pe Compania Naţională de Investiţii. Însă, vom stabili la momentul potrivit şi acest aspect“, ne-a declarat Dorian Nebunu, primarul comunei Ciudanoviţa.

După închiderea licitaţiei, lucrarea a fost atribuită unei societăţi din Reşiţa. Angajaţii săi sunt aşteptaţi, în următoarele zile, la Ciudanoviţa, pentru a-şi organiza şantierul, şi a se apuca de treabă. Conform contractului, firma are la dispoziţie 18 luni pentru a finaliza drumul. „Am semnat ordinul de începere a lucrărilor, am predat şi amplasamentul şi aşteptăm ca, de săptămâna viitoare, să vină utilajele. Finanţarea pentru modernizarea acestui drum am obţinut-o prin PNDL II, iar valoarea lucrării, după licitaţie, se ridică la 4.600.000 de lei, fără TVA“, a mai precizat primarul.