Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce primul trimestru a fost descendent ca indici de activitate, luna trecută arată o creştere.Potrivit datelor oficiale prezentate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, primele trei luni ale acestui an nu au adus veşti îmbucurătoare, ci creşteri ale cifrelor legate de firme cărăşene în insolvenţă, dizolvate sau care şi-au suspendat activitatea. În schimb, în luna aprilie, se regăsesc 197 de agenţi economici cărăşeni care au decis să-şi înmatriculeze afacerea la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Dintre aceştia, ca formă juridică, 71 sunt societăţi cu răspundere limitată şi 119 – persoane fizice. Din cifra totală, 78 au ales să devină persoane fizice autorizate, 40 – întreprinderi individuale, o întreprindere familială şi o societate-cooperativă. Aprilie a fost şi luna în care a sosit capital străin în judeţ. Sunt şase agenţi economici, dintre care unul din Elveţia, doi din Germania şi trei din Italia.

Cifrele sunt sugestive, deoarece, doar ca înmatriculări, primele luni ale anului nu a fost depăşit pragul psihologic de 100 de înmatriculări, iar media firmelor cu capital străin a fost de trei.

Flavius Rotariu