Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Organizaţia PNL Reşiţa a aniversat joi, 24 mai 2018, 143 de ani de la înfiinţarea formaţiunii politice.

Primarul Nelu Popa, primvicepreşedintele PNL Caraş-Severin şi Hadrian Popescu, vicepreşedintele PNL Reşiţa, au susţinut o conferinţă de presă cu ocazia aniversării a 143 de ani de la înfiinţarea formaţiunii politice de dreapta. „Este o aniversare importantă pentru liberali şi liberalism, 24 mai fiind o zi de maximă importanţă pentru istoria liberală. Deşi în ultimii 28 de ani ne-am confruntat cu strategii şi tentative de a-l lichida, din fericire după toate aceste rupturi, am rămas în picioare si suntem singurul partid care contează pe dreapta eşichierului politic. Sunt mândru că sunt membru al acestui partid, că reşiţenii au ales un primar PNL şi, în fiecare zi, încerc să îmi onorez misiunea cu care am fost încredinţat“, a spus primarul Reşiţei.

Nelu Popa a mai precizat că în PNL a avut satisfacţii şi nu a ascuns faptul că a avut şi nemulţumiri din cauza unor atitudini pe care nu le-a agreat. Însă, apreciază că „În PNL nu ţi se pune botniţă şi asta este o calitate esenţială a acestui partid“. „Nici măcar nu există riscul să fii evacuat de pe corabia PNL dacă ai păreri proprii. Vă dau un exemplu: Bolojan a considerat că recenta acţiune politică a lui Orban, aceea cu plângerea penală depusă pe numele premierului, este nepotrivită. Şi tot este primar. Spre deosebire de primarul PSD de la Iaşi şi încă unul din Alba Iulia, care atunci când au comentat, au fost excluşi“, a mai spus Nelu Popa.

Primarul Reşiţei şi-a mai exprimat speranţa ca „resursa liberală să aducă la următoarele alegeri guvernarea de dreapta“. După ce Hadrian Popescu a făcut un istoric frumos al Partidului Naţional Liberal, conferinţa s-a încheiat cu ciocnirea unui pahar de şampanie.