Caraş-Severin, Romania

VRANI – Gheorghe Moată spune că lucrările efectuate în regie proprie sunt realizate de beneficiarii Legii 416/2001.

 Din această toamnă, cei 30 de preşcolari din comună, dar şi din satele aparţinătoare, Iertof şi Ciortea, învaţă într-o grădiniţă nouă. De fapt, este prima unitate de acest gen din localitate, şi asta pentru că, până acum, micuţii au învăţat în două dintre camerele casei parohiale din localitate.

„La noi în comună nu a existat niciodată o grădiniţă, astfel că, până nu demult, în baza unui contract de comodat, copiii îşi desfăşurau activităţile în casa parohială din localitate. Până în toamna anului trecut tot aici învăţau şi elevii ciclului primar, însă după inaugurarea unui corp nou de clădire la şcoala din localitate, i-am mutat pe copii aici”, ne-a spus primarul comunei Vrani, Gheorghe Moată, care recunoaşte însă că la grădiniţă mai sunt încă multe de făcut.

Gheorghe Moată ne-a vorbit şi despre investiţia de o sută de mii de lei, făcută din bugetul local, pentru reabilitarea căminului cultural din localitate. „S-a lucrat atât pe exterior, cât şi în interior, reuşindu-se amenajarea unor grupuri sanitare şi a unei bucătării. Totodată, am pus geamuri şi uşi din PVC, cu geam termopan. Căminul a fost inaugurat vara aceasta, iar oamenii au fost încântaţi, pentru că în această unitate se organizează de la nunţi şi botezuri, până la evenimente culturale”, a precizat Moată.

De asemenea, în aceste zile, beneficiarii Legii 416/2001 efectuează lucrări în centrul comunei Vrani. Aceştia montează pavele în faţa şi în curtea bisericii din localitate. „Majoritatea lucrărilor edilitare pe care le derulăm în regie proprie sunt efectuate de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, în baza Legii 416/2001. Tot aceşti oameni au făcut reparaţii şi la căminul cultural din satul Ciortea, unde, la fel ca şi la Vrani, am schimbat uşile şi geamurile, şi am făcut mici îmbunătăţiri”, a mai precizat primarul din Vrani.

Roxana Bălan Nafiru