Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – După ce instanţa superioară a respins recursul, măsura arestării preventive se menţine.

În data de 1 noiembrie, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de Pavel Verindeanu, primarul comunei Prigor, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolele 254, 257 Cod penal, respectiv trafic de influenţă şi luare de mită, raportat la art. 6 din legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

În urma propunerii efectuate de procurori, la Tribunalul Caraş-Severin, a fost luată faţă de învinuit măsura arestării preventive pe o perioada de 29 de zile. După ce a declarat recurs, în dosarul cu numărul 5439/115/2013 pe rolul Curţii de Apel Timişoara, acesta a fost respins marţi ca nefondat.

Vă reamintim că, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Pavel Verindeanu, aflat la al treilea mandat, a primit în data de 31 octombrie de la o persoană, care se pare că a fost un om de afaceri sub acoperire, suma de 2.000 euro dintr-un total al sumei de 4.500 euro, pretinsă anterior, pentru concesionarea unui teren într-o zonă turistică situată pe raza localităţii, în vederea amenajării unui parc de vacanţă. Urmărirea penală este realizată de procurorul de caz de la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, împreună cu lucrători ai D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie.