Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După cum ştiţi, primarii de municipii și oraşe s-au întâlnit cu şeful AquaCaraş, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu. S-a discutat despre stadiul implementării proiectului de apă şi canal din localităţile urbane. Oricum, la ieşirea din şedinţă, mulţi primari considerau întâlnirea o pierdere de timp.

Din prezentarea AquaCaraș a reieșit că Moldova Nouă și Caransebeșul stau cel mai bine cu implementarea proiectului de apă-canal, în timp ce la polul opus se situează Anina și Bocșa..

„La Caransebeș suntem la 85 la sută, am făcut un calcul pentru că sunt trei proiecte, e proiectul stației de epurare, care e finalizat, singurul din cele 24 din Caraș-Severin, uzina de apă e finalizată în proporție de 85 la sută, iar cel de-al treilea, al rețelelor de apă și canalizare, e finalizat cam 71,3 la sută. La Caransebeș, cea mai recentă problemă este cea a debranșărilor, pe care mi-a promis că o vom discuta separat. De asemenea, este aproape finalizată demolarea centralei de lângă noua uzină de apă, iar legat de stația de epurare de la Jupa trebuie să vedem dacă mai poate fi introdusă în circuit.“, ne-a spus primarul Felix Borcean, unul dintre participanții la discuții.

Mai mult, edilii au pus problema tăierilor de apă la toţi locatarii unui bloc, chiar dacă datornici sunt doar unii. Toți primarii prezenți au precizat că nu este uman ca pentru un datornic de pe o scară de bloc să sufere 20 de familii. Ce va fi în continuare, vom vedea. Cert este că deşi a fost sunat, directorul AquaCaraş, Nicolae Miu Ciobanu, nu a răspuns la telefon pentru a face câteva precizări vizavi de întâlnirea cu edilii oraşelor din judeţ.