Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Atât ministrul Energiei cât şi un deputat de Timiş au spus că vor sprijini infrastructura judeţului nostru.

Prezent la conferinţa lui Toma Petcu, ministrul Energiei, primarul comunei Ciclova, Puiu Percea, a adus în atenţie drumurile din Caraş-Severin.

„Sunt cel mai vechi primar din judeţ. Rugămintea mea, în numele celor 69 de unități administrativ-teritoriale rurale ale județului Caraș-Severin este să ne sprijiniți la domnul prim-ministru pentru repararea drumurilor județene. La orașe mai e situația cum mai e, dar avem localități care sunt rupte de municipiul de reședință și de orașe. Efectiv nu se poate circula. La mine se găsește cea mai veche mănăstire din județ, Mănăstirea Călugăra, unde vin vizitatori din toată țara, din Suceava, Iași, Ploiești. Și mă întreabă pe mine ce fac cu drumul. Singura soluție este să le dau numărul de telefon al prefectului și al președintelui de Consiliu Județean ca să rezolve problema. Dar e problema întregului județ. Pentru că, vrem, nu vrem să recunoaștem, viitorul județului Caraș-Severin este turismul“, a spus Percea.

Ministrul Energiei a spus că va prezenta situaţia judeţului la Bucureşti: „Cunosc bine Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin, nu sunt aici pentru prima dată. Ştiu şi că sunteţi pe locul doi la proiectele depuse pe PNDL. Voi cere o situaţie şi domnului preşedinte Hurduzeu, sper că s-au depus proiecte şi pentru drumurile judeţene. Am înțeles că în anumite zone Consiliul Judeţean nu are cadastru, așa că n-a putut să realizeze studiul de fezabilitate și n-a reușit să depună acele proiecte. Dar cel puțin pe cele care aveau proiecte scrise, cred că ar fi fost necesar să le depună“.

Toma Petcu a dat de înţeles că va discuta atât cu vicepremierul Sevil Shaideh cât şi cu premierul Tudose, dacă este necesar. „Aveţi un judeţ frumos, cu potenţial, dar infrastructura rutieră nu este bună. Acest lucru vine din spate“, a încheiat ministrul Energiei.

Sprijin pentru proiectele şi infrastructura judeţului a arătat şi deputatul ALDE de Timiş, Mihai Cucşa. „Sunt din Oraviţa, deci am tot interesul să sprijin judeţul Caraş-Severin. Guvernul se orientează spre Caraş, dar nu se poate face într-un an cât s-a stricat în 27“, a spus Cucşa.