Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reşiţa ar putea fi în mijlocul unui proiect menit să încurajeze tinerii iubitori ai mişcării şi sportului, fiind vizat în special baschetul.

„Am avut o discuţie cu colegul nostru, Gabi Duruţ, care este viceprimar şi are în subordine Direcţia Generală de Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte, şi vom încerca să găsim o soluţie, preciza Mirel Sabo, consilier local, în cadrul unei conferinţe de presă. În unităţile de învăţământ unde există terenuri de baschet, să le modernizăm. Sau, mai bine zis, terenuri există, dar nu mai există coşurile. Şi ar putea fi găsită o variantă cu secţia Serviciului Public pentru Întreţinerea Patrimoniului să le confecţioneze. Şi în unităţile unde există deja teren de baschet – din câte îmi aduc eu aminte, au teren de baschet şcolile gimnaziale nr. 7, nr. 9, parcă şi «Traian Lalescu» – şi dorim eventual şi în parcuri. Am înţeles că un teren de baschet are, ca dimensiuni, undeva la 25 pe 10. Am vorbit cu o doamnă care a jucat baschet în NBA, în Statele Unite, dânsa este din Reşiţa. Ne-a cerut sprijinul şi dânsa a spus că dacă găsim jumătate dimensiunile se poate juca fără probleme baschet. Deci, să încercăm să identificăm şi în parcuri undeva un astfel de spaţiu, şi să-l transformăm în teren, să poată juca şi tineri, şi vârstnici. Să fie montat măcar un panou“.

Oficialul a prezentat o situaţie existentă la Şcoala Gimnazială nr. 7, unde s-a spart betonul de sub singurul panou disponibil. Situaţia era periculoasă pentru tinerii care aruncau la coş, riscând să plece acasă cu o luxaţie sau răniţi. „Un grup de peste 70-80 de copii se joacă acolo. Nu toţi odată, dar se adună. Vă daţi seama câţi copii vin acolo la un panou şi riscau să se accidenteze. S-a reuşit, nu era mult, un metru pătrat, s-a îndreptat, s-a făcut frumos acolo şi nu mai există pericol de accidentare. Dar există doar un panou, terenul l-ar putea avea şi pe al doilea. Sperăm să reuşim să facem şi asta în decursul anului 2018“, a încheiat Mirel Sabo.