Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi, 4 octombrie, Primăria Reşiţa invită persoanele cu handicap şi asistenţii acestora să-şi ridice banii.

Istoria se repetă iar cele 613 persoane beneficiare de bani de la buget – cu titlu de indemnizaţie pentru persoanele cu handicap grav, respectiv de salariu de asistent personal – au rămas din nou fără bani. La începutul lunii trecute, o parte dintre ei s-au plâns redacţiei Jurnal CS pentru că nu-şi primiseră banii de mai bine de jumătate de lună, iar acum situaţia se repetă.

La fel ca şi atunci, municipalitatea va plăti, din fonduri proprii, sumele pe care ar fi trebuit să le primească de la Centru. Astfel, joi, 4 octombrie, Primăria Reşiţa va achita indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav, respectiv salariile asistenţilor personali ai acestora, aferente lunii august, care ar fi trebuit plătite la jumătatea lunii septembrie.

Pentru a putea face plata, din bugetul Reşiţei a fost alocată suma de 350.000 de lei, fapt care va afecta, potrivit municipalităţii, procesul investiţional, lucrările de reparaţii, plata utilităţilor şi a diferitelor rate scadente. Un simplu calcul arată că fiecare dintre cele 613 persoane – 456 indemnizaţi şi 157 asistenţi personali – beneficiază, în medie, aproape 571 de lei.

Antoniu Mocanu