Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – Aceasta nu este singura investiţie pe care Primăria o va face în acest an, pentru că se vor mai aloca bani şi pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Finalizarea lucrărilor demarate în 2017 este prioritatea primarului Ioan Rusu pentru anul în curs. Mai exact, este vorba despre continuarea lucrărilor la şcoala gimnazială din Ezeriş, la cea din Soceni acestea încheindu-se anul trecut.

„După zece ani, refacem tot ceea ce înseamnă reabilitare: zugrăveli interioare şi exterioare, înlocuim podelele, centrala termică şi, unde este cazul, caloriferele. Unitatea are două corpuri. Unul dintre ele a fost deja reabilitat, urmează lucrările de exterior după care ne vom ocupa şi de celălalt. Vom lucra după cum ne va permite şi programul şcolar al elevilor, în vacanţe, în weekend-uri… Banii îi alocăm din bugetul local, suma fiind de aproximativ 200.000 de lei. Tot pentru 2018 ne-am mai propus să terminăm şi extinderea reţelei de apă şi de canalizare. La Ezeriş s-au executat o parte din lucrări, la Soceni urmează să demarăm. Cheltuielile le suportăm tot din bugetul local, pentru că este vorba doar de 300 de metri de canalizare în ambele localităţi, şi vreo 200 de metri de reţea de apă şi captarea unui nou foraj în Ezeriş. Suntem în proba de igienizare cu acest foraj, cam într-o săptămână intră apa în reţea“, ne-a spus primarul.

Din primăvară vor demara şi lucrările de modernizare a tuturor străzilor din comună rămase încă neasfaltate. Investiţia este posibilă datorită unui proiect cu finanţare europeană, câştigat de Primărie. De asemenea, au fost demarate şi procedurile de achiziţii publice pentru renovarea căminelor din Ezeriş şi Soceni. „Nu în ultimul rând, aşteptăm publicarea raportului pentru Submăsura 4.3. Ştim că sunt într-o poziţie eligibilă, însă aşteptăm şi raportul oficial, pentru alţi nouă kilometri de drumuri agricole. Lucrăm la întocmirea documentaţiei pentru alţi opt sau zece kilometri de drumuri forestiere. Dacă putem, tot pe fonduri europene, iar aici valoarea este de până în 1,5 milioane de euro. Nu s-a deschis încă sesiunea, aceasta are loc prin aprilie“, a concluzionat Rusu.