Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă au susţinut, în faţa membrilor cărăşeni de partid, proiectul pentru preşedinţie.

Prezenţa celor doi în Caraş-Severin, alături de europarlamentarul Monica Macovei, se înscrie în cadrul unei campanii electorale ce are loc la nivel naţional şi care culminează cu scrutinul în rândul membrilor PDL care decid cine îi va reprezenta la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Pentru Regiunea Vest, opţiunile în cadrul celor doi candidaţi au fost exprimate sâmbătă, în nouă secţii de votare înfiinţate la nivel de judeţ (în cele opt oraşe şi Bozovici). Vineri, în Sala Lira a Liceului de Artă Sabin Păuţa, Gheorghe Falcă a susţinut proiectul „Societate vie. Proiect România 2020″, iar Cătălin Predoiu şi-a structurat expoziţia pe piloni, insistând pe „Economie, economie, economie”.

„Îmi doresc să creăm o societate cu oameni vii şi o politică vie. Propun un alt model, cu alte repere. Sunt două condiţii: să ne aplecăm spre valorile de dreapta şi oamenii să ne judece pentru deciziile pe care le luăm; iar pentru a reuşi trebuie să se unifice dreapta cea care este azi în opoziţie. Proiectul de ţară are patru repere: cetăţeanul, familia, patria şi Europa”, a precizat Gheorghe Falcă.

Despre cei doi piloni principali care, în viziunea sa creează proiectul de ţară, Cătălin Predoiu a afirmat că sunt interdependenţi: „Am pornit de la constatarea că România are probleme în dezvoltarea de proiecte în economie, pe termen mediu şi lung. De aceea, primul pilon are ca slogan «Economie, economie, economie», iar ideile vor fi dezvoltate pe măsura resurselor şi potenţialului din România. Cel de-al doilea pilon se referă la echilibrul şi cooperarea între toate puterile statului, între stat şi cetăţean. Mai mult, vorbim de un dialog consistent între politic şi societatea civilă”, a amintit Predoiu.

În urma alegerilor interne din județul Caraș-Severin pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat Liberal la președinția României în 2014, Cătălin Predoiu a obţinut 960 de voturi (60%), în timp ce contracandidatul său, Gheorghe Falcă, a primit doar 640 de voturi (40%).

Flavius Rotariu