Caraş-Severin, Romania

Problemele cu care se confruntă SC Prescom SA nu mai sunt de mult o noutate, iar toate eforturile autorităţilor de a salva firma au eşuat pe rând. Odată cu trecerea timpului, dificultăţile s-au agravat, la începutul acestui an societatea reşiţeană clasându-se pe primul loc în clasamentul datornicilor din judeţ la bugetul statului, cu datorii de peste 5,6 milioane de lei. Iar faptul că Prescom se află în insolvenţă nu prea a ajutat la îmbunătăţirea situaţiei. Însă, cel puţin în cazul salubrităţii şi al administrării cimitirelor, problema pare a fi rezolvată pe moment, aceste servicii urmând a fi preluate de la începutul lunii viitoare de către firma austriacă Brantner.

„Oricum, noi vom organiza şi o licitaţie publică pentru concesionarea serviciilor de salubritate, transport şi administrarea cimitirelor. Contractul cu firma austriacă se derulează până la organizarea licitaţiei. Dacă tot aceasta va câştiga, e bine. Dacă nu, se ocupă cine câştigă. Ştiţi că până acum au fost tot felul de probleme, aşa că Reşiţa are nevoie ca aceste servicii să se desfăşoare aşa cum trebuie. Nu cred că o firmă străină ne va dezamăgi“, ne-a precizat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Brantner Group este o societate austriacă înfiinţată în 1936, care mai desfăşoară activităţi şi în România, Germania, Luxemburg, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Turcia, oferind servicii de transport, logistică şi salubritate, având peste 3.000 de angajaţi şi circa 720 de vehicule.

JCS – N.C.