REŞIŢA – Între turism şi alimentaţie publică, mai mulţi conjudeţeni au ales să deschidă baruri.Potrivit datelor înregistrate al oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în judeţ funcţionează 748 de agenţi economici înmatriculaţi, care au declarat activitatea principală în domeniul turismului şi alimentaţiei publice. Dintre acestea, 53 sunt hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, 120 sunt facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, 15 sunt parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere iar alte 72 reprezintă alte servicii de cazare.
În ceea ce priveşte alimentaţia publică, din totalul amintit, 212 firme au ca obiect principal de activitate restaurante, trei oferă activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente, una nu are clasificare specială şi 272 sunt reprezentate de baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor.
Cifra unităţilor de cazare ce se regăsesc în judeţ este mai mare decât datele prezentate, deoarece fie reprezintă puncte de lucru din alte judeţe, fie nu au ca principal obiect de activitate cel menţionat. Din statistica oficială reiese, însă, că mai mulţi agenţi economici au decis să deschidă baruri decât să activeze în celelalte domenii ale turismului şi alimentaţiei publice.
Flavius Rotariu