Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În zilele premergătoare Turneului Internațional de Lupte pentru Juniori al României, patru sportivi din SUA au făcut pregătire în municipiul de pe Bârzava.

Aceștia au venit din statul american Philadelphia, alături de antrenorul Laurențiu Palade, un român stabilit de mai mulți ani dincolo de Ocean, unde pregătește tineri americani în sportul pe care l-a practicat în perioada în care se afla în România. Fost coleg cu antrenorul Adrian Dacica, a ales să vină mai întâi în municipiul de pe Bârzava pentru câteva zile de antrenamente comune cu sportivii reșițeni.

„De Reşiţa mă leagă atât prietenia cu Adrian, cât şi zona care este deosebit de frumoasă, a spus Laurențiu Palade. Ni s-au alăturat şi părinţii a doi copii, deoarece am dorit să le arăt frumuseţea ţării noastre şi în mod deosebit a acestui oraş. Am fost coleg cu Adrian la Jiul Petrila, unde el era la categoria 100 kg, iar eu la categoria 62 kg. În Statele Unite m-am stabilit din 1998. Activez la clubul Team Defiant Oxford și am venit acum cu patru sportivi. Este pentru a doua oraă când vin la Reșița, prima dată venind cu un singur sportiv. Iar pentru anul viitor mi-am propus să vin cu o echipă completă.” Laurențiu Palade a vorbit și despre cum sunt percepute luptele în Statele Unite: „Este puţin diferit faţă de aici, acolo totul este contracost. Antrenamentele se plătesc, iar dacă un sportiv doreşte să participe la un concurs trebuie să plătească. Mă ocup de copii de toate vârstele, am chiar şi studenți. Deoarece abordez un stil diferit de antrenament, un stil european, cei de acolo sunt foarte interesaţi să-l înveţe”

„Am efectuat câteva zile de pregătire comună, antrenamentele au fost benefice atât pentru noi, cât şi pentru ei. Am putut să vedem cum evoluează sportivii noştri şi spun că suntem pe un drum foarte bun”, a precizat antrenorul emerit Adrian Dacica.