Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a se asigura că de la ceremoniile militare şi religioase oraganizate cu acest prilej nu va lipsi nici un conducător de deconcentrată.

La finalul şedinţei Colegiului Prefectural de joi, 21 iunie, comandantul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, col. Ion Pasăre, a lansat o invitaţie tuturor şefilor de deconcentrate, de a participa la ceremoniile organizate, marţi – 26 iunie, de Ziua Drapelului Naţional, în parcul Tricolorul din Reşiţa. După trecerea în revistă a programului, comandantul CMJ a subliniat că nu vor fi depuse coroane de flori şi că evenimentul nu va dura mai mult de jumătate de oră. Pentru a nu se repeta situaţia ruşinoasă a anilor trecuţi, când numărul participanţilor a fost mic, prefectul Matei Lupu a intervenit: „Aţi auzit invitaţia, dar o repet şi eu! Este o invitaţie obligatorie, ca să nu mai avem discuţii pe această temă, ca în urmă cu un an. Deci, vreau prezenţa!“.

Matei Lupu s-a arătat deranjat şi de faptul că unii şefi de deconcentrate nu sunt prezenţi sau întârzie atunci când este convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „Mai am ceva de discutat cu dumneavoastră. Chiar vreau să vă comunic un lucru foarte important. Dacă mai stau 10 minute să vă aştept pe unii dintre dumneavoastră, ca să veniţi la aceste şedinţe, o să fie bai mare! Dacă dumneavoastră credeţi că acest Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este benevol, vă înşelaţi! Dacă la Colegiu mă sună un coleg şi îmi spune că nu are cum ajunge din cauza unei probleme, dar că-şi trimite un înlocuitor, sigur că înţeleg. Dar la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu vă înţeleg! Sper să fie prima şi ultima dată când stăm 15 minute să vă aşteptăm ca să veniţi sau să vă resunăm şi să vă întrebăm dacă aţi primit mesajul sau e-mailul!“, a spus pe un ton imperativ Lupu.