Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, iar demisia prefectului de Caraş-Severin vine după ce acesta a fost plasat sub control judiciar de procurori în scandalul permiselor de port armă din județ! Mâine, în ședința de Guvern, va fi numit un alt prefect, a mai spus Vela, subliniind că acesta este un caz grav care a pus o pată pe imaginea MAI!

„Într-adevăr, este un caz grav, dar trebuie să observăm că în același timp și alți polițiști, în speță DGA împreună cu procurorii DIICOT, și-au făcut datoria și au destructurat această rețea. Sunt excepții, ca în orice situație pe care o întâlnim și în alte domenii de activitate. Această situație din Caraș-Severin ne întristează și ne și deranjează pe cei din Ministerul Afacerilor Interne și pe toți cei care își fac datoria. O văd ca o pată pe imaginea Ministerului, dar una care poate fi curățată în cel mai scurt timp”, a spus ministrul Marcel Vela, în această dimineață.

„Detaşarea încetează începând cu data de vineri, 6 decembrie. Am demisionat pentru că am coloană vertebrală. Consider că nu am încălcat legea şi nu am nicio legătură cu dosarul, dar o să vedem ce va fi. Am vorbit cu domnul ministru de dimineaţă, am cerut încetarea detaşării pentru că nu vreau să fie afectată imaginea instituţiei.. Mă reîntorc la vechiul loc de muncă, la Agenţia pentru Resurse Minerale“, ne-a declarat prefectul Matei Lupu.

N.C.