Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Imediat după sărbătorile pascale, noul prefect de Caraş-Severin, Ioan Sabo, a făcut unele precizări despre acţiunile prioritare pentru următoarea perioadă.

„Un prim punct în ceea ce priveşte priorităţile se referă la organizarea alegerilor locale. Îmi doresc un scrutin corect, care să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, fără incidente deosebite. Un alt proiect prioritar al mandatului meu de prefect va fi comunicarea directă cu cetăţenii. Esenţială mi se pare garantarea respectării legislaţiei de către aleşii locali. În foarte multe cazuri, cetăţenii au reclamat abuzuri mari ale unor aleşi locali. Prefectura trebuie să le reamintească de puterea legii“, a precizat prefectul de Caraş-Severin.

Pentru că este reprezentantul Guvernului, Ioan Sabo ţine ca acesta să-şi îndeplinească programul. „Acesta nu se aplică doar la Bucureşti, ci în fiecare judeţ, şi se pune în practică prin serviciile deconcentrare ale ministerelor, de către oamenii care cred în acest program. Sunt şi în România funcţionari publici, bine pregătiţi, care respectă legea, banul public şi cetăţenii care plătesc impozite. Sper să colaborez bine cu ei“, a mai declarat Sabo.

Acesta a mai amintit că va continua direcţiile semnificative iniţiate de fostul prefect, Octavian Ţunea, dar va demara şi altele. „Consider că cea mai importantă problemă a Caraş-Severinului – a cărui populaţie a scăzut dramatic – o reprezintă lipsa locurilor de muncă, problema investiţiilor generatoare de locuri de muncă. Administraţia locală – inclusiv Instituţia Prefectului – trebuie să sprijine sectorul privat, să atragă capitalul, fie străin, fie autohton din judeţe bogate, fie capitalul generat în judeţul nostru. Pentru că sunt câteva firme, deşi destul de puţine în Caraş-Severin, care au început să însemne ceva pe piaţa României. Doresc să fiu un bun reprezentant al Guvernului în Caraş-Severin. Sper ca împreună cu un Executiv condus de către primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, să reuşim să facem cât mai multe pentru judeţul Caraş-Severin, chiar dacă timpul este relativ scurt“, a încheiat Sabo.

Flavius Rotariu