Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Subprefectul judeţului a subliniat că strategia AJOFM de reconversie profesională trebuie armonizată şi actualizată.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă a prezentat în şedinţa Comisiei de Dialog Social strategia pentru sprijinirea încadrării în muncă a tinerilor. „Aceasta se realizează printr-un set de măsuri destinate tinerilor, precum și unele destinate agenților economici care încadrează tineri. La începutul anului 2016, în evidenţele AJOFM Caraş-Severin erau înregistrați 825 șomeri cu vârsta sub 25 de ani, dintr-un număr total de 4.870 șomeri. Aplicarea măsurilor cuprinse în Programul de ocupare a forței de muncă a condus la încadrarea în muncă în primele zece luni ale anului 2016 a 644 tineri cu vârsta sub 25 de ani, din totalul celor 1.176 tineri sub 25 de ani care au apelat la serviciile noastre în anul 2016“ a explicat Caius Isac, directorul executiv al AJOFM Caraş-Severin.

Legat de un procent crescut pentru absorbţia pe piaţa muncii, subprefectul Sebastian Purec a cerut lămuriri legate de o strategie pentru 2017 în ceea ce priveşte cursurile de calificare sau reconversie profesională. „E deja final de an şi ar trebui să armonizaţi strategia cu realitatea din piaţă. Ştiu că există un plan pe care îl aveţi în acest sens, dar e aproape obligatoriu ca acesta să fie făcut în concordanţă cu nevoile agenţilor economici, ca să nu ajungem să calificăm oamenii pentru meserii care nu sunt căutate. Ar fi ideal ca cererea cu oferta să se întâlnească faţă în faţă, în momentul în care agenţii economici vă spun clar de ce fel de oameni calificaţi au nevoie“ a arătat Purec. La rândul său, directorul AJOFM a adăugat că strategia pentru anul viitor poate fi modificată şi amendată pe parcurs, în funcţie de necesităţile pieţei.