Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu aceste cuvinte a fost încheiat cursul festiv, susţinut de către as.univ.dr. Claudia Dobrescu joi, în Aula Magna a Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa.

Este cel de-al doilea eveniment de gen, de anul acesta, şi a fost organizat pentru absolvenţii promoţiei 2012 ai Facultăţii de Ştiinţe Economice. Au răspuns „prezent“ la ultima strigare a catalogului 56 de studenţi de la Marketing, 89 de la Economia Comerţului, Turism şi Servicii, şi 59 de la Contabilitate şi Informatică de Gestiune.

Doina Frunzăverde, rectorul forului universitar, le-a vorbit tinerilor despre evaluările la care instituţia reşiţeană a obţinut calificative maxime sau apropiate de acestea. Dar şi despre nedreptatea de care universitatea a avut parte când, deşi s-a recunoscut oficial că forul se distinge prin cercetare, la evaluare a fost catalogată drept universitate de educaţie, şi nu de cercetare. Rectorul a ţinut să-l prezinte pe unul dintre invitaţii speciali la eveniment, şeful primei promoţii de la Eftimie Murgu, care a reuşit să facă parte şi din corpul profesoral al instituţiei, subprefectul Ioan Anton Paulescu. Acesta le-a explicat studenţilor care este rolul forului, precizând că „Universitatea Eftimie Murgu este cea mai importantă instituţie din judeţul Caraş-Severin“.

Cursul festiv a fost susţinut de către as.univ.dr. Claudia Dobrescu, care le-a mulţumit celor trei decani de an pentru modul în care s-au implicat alături de studenţi, pe parcursul celor trei ani, şi a explicat că forul este deschis celor care doresc să înveţe, încheind cu precizarea: „Porţile cunoaşterii sunt întotdeauna deschise“.

Antoniu Mocanu