Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean spune că măsura, adoptată deja şi de alte mari oraşe ale lumii, este necesară pentru că frecvenţe 5G „sunt nenorocire mare“.

Vremea în care televizoarele cu tub cinescopic prindeau televiziunea naţională folosind drept antenă o furculiţă înfiptă în pământ a trecut, iar aparatele inteligente ne-au cucerit locuinţele, buzunarele şi chiar viaţa. Avem antene de tot felul, mai ales pentru telefonie, însă la acest capitol Reşiţa a tot fost lăsată la urmă. S-a inventat 3G-ul, internetul mergea mai bine pe dispozitivele mobile, dar Reşiţa s-a bucurat de tehnologie abia mai târziu, când deja se visa la 4G, cu vitezele lui echivalate, atunci, cu internetul fără cablu de acasă. Acum şi Reşiţa are 4G, dar deja lumea vorbeşte de 5G. Totuşi, reşiţenii nu se vor bucura de această tehnologie! Sau, cel puţin, nu acasă…

„Eu pregătesc un proiect de hotărâre de consiliu local – şi vreau să-l supun atenţiei colegilor mei – în care voi propune să interzicem din start antenele 5G în oraş! Acelaşi lucru s-a făcut în Bruxelles, s-a făcut în Germania. Se pare că sunt într-adevăr date care relevă faptul că frecvenţele astea 5G sunt nenorocire mare şi trebuie puse la 200 de metri una de alta, şi o să fim corecţi. Şi o să solicit colegilor mei din start să nu le acceptăm în oraş. Ca să vedeţi o veste bună! Acuma că n-o să putem să facem selfie-uri sau să faci live-uri cu cineva, asta este partea a doua, ne asumăm“.

Antoniu Mocanu