Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Curtea de Apel Timișoara a respins joi contestațiile depuse de cei cinci reținuți în cazul permiselor de port-armă din Caraș-Severin!

Grupul infracțional condus de caransebeșeanul Ioan Pop rămâne pe mai departe în arest, decizia magistraților cărășeni de săptămâna trecută fiind confirmată astăzi de judecătorii Curții de Apel.

„În baza art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. rap. la art. 204 C.p.p. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii RADU ŞTEFAN, POP IOAN, CERNEA NICOLAE, NEGRU FLORIN şi MICULESCU NICOLAE împotriva încheierii penale nr. 40 din 5 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin. În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă contestatorii la câte 200 lei cheltuieli judiciare faţă de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 12 decembrie 2019”, se precizează pe site-ul Curții de Apel Timișoara.

Cei cinci au fost arestați săptămâna trecută pentru 30 de zile, fiind acuzați de DIICOT că au pus la punct o reţea prin care eliberau permise de port-armă false. Reţeaua condusă de fostul ofițer de jandarmi Ioan Pop funcţiona din 2017, la aceasta aderând șefi și angajați ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice din IPJ Caraș-Severin, dar și un om de afaceri.