Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vineri, preşedintele PRO România, deputatul Victor Ponta, a fost la Reşiţa unde a avut întâlnire cu simpatizanţii formaţiunii politice, apoi a susţinut o conferinţă de presă. Acesta a recunoscut că a greşit mult când a fost premier, dar şi că a învăţat o lecţie importantă: să aibă grijă la oamenii cu care se înconjoară.

De fapt, Victor Ponta şi-a început anul politic în judeţul nostru, primul oraş vizitat de acesta fiind Oţelu Roşu. „Am început anul politic în Caraş-Severin cu mesajul clar că PRO România trebuie să muncească mai mult, dar şi că este o alternativă atât la cei care nu se mai simt confortabil în PSD sau în celelate formaţiuni politice. Am începutul cu judeţul dvs atât pentru faptul că venirea dlor deputaţi Mocioalcă şi Spânu contează foarte mult atât pentru vocea din Parlament, dar şi pentru importanţa pe care o au aici. La Caraş suntem în avantaj pentru că avem mulţi oameni aici. Lucrurile merg tot mai rău în România. Suntem singura ţară din Europa fără buget, singura care a îngheţat salariile şi pensiile, ne aflăm pe primul loc la inflaţie. Lucrurile merg prost, din păcate. Suntem pe o direcţie greşită, nu vrem să fim sărăciţi şi baronizaţi“, a spus Victor Ponta. Fostul premier a mai vorbit şi despre alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. „Voi fi pe primul loc pentru a arăta că putem, dar nu voi pleca, rămân în Parlamentul României pentru că aici este mai mult de lucru. Sper să obţinem un procent de 10 la sută, sper să avem 3-4 parlamentari, oameni valoroşi“, a mai precizat Ponta.

Vizavi de trecerea primarilor şi parlamentarilor la PRO România, Victor Ponta a spus că primarii nu pot face acest pas pentru că îşi pierd mandatul. Cât despre parlamentari, a precizat că vrea oameni de calitate nu doar ca să îi aibă la număr. „Suntem suficienţi cât să avem grup. Lupta cu Dragnea ne întăreşte. Când eşti la putere este greu să distingi între cei care ţi se alătură din convingere sau din interes. Noi nu avem ce să le dăm, aşa că cei care ni se alătură acum sunt cei care vor să schimbe ceva, să realizeze ceva. Eu rămân social-democrat, dar nu sclav pe moşia teleormăneană. În plus, învăţ din greşelile făcute cândva. Recunosc că am greşit şi mi-am învăţat lecţia. În primul rând aceea de a avea grijă la oamenii cu care mă înconjor“, a mai adăugat Victor Ponta.

La conferinţa de presă, fostului premier i-au fost alături deputaţii Ion Mocioalcă și Ion Spânu, preşedintele PRO România Caraş, Sorin Simescu şi foştii miniştrii Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin.