Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceştia vor prezenta reşiţenilor tehnica de luptă şi vor efectua exerciţii demonstrative.

În fiecare an, pe 25 martie se celebrează Ziua Poliţiei Române şi, pentru marcarea acestui eveniment, Inspectoratul de Poliţie Judeţean organizează activităţi în mijlocul cetăţenilor.

Oamenii legii îşi vor prezenta tehnica şi autospecialele din dotare în Parcul Tricolorului din Reşiţa mâine, începând cu ora 9.30. În parc vor fi amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie: laboratorul mobil folosit de criminalişti, autospecialele de intervenţie şi Poliţie Rutieră, dar şi armele luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Nu vor lipsi nici câinii-poliţist, care vor efectua diferite demonstraţii de patrulare şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere. Începând cu orele 13.00, Serviciul pentru Acţiuni Speciale va executa o demonstraţie pentru prinderea şi anihilarea unui grup de infractori, precum şi exerciţii pentru autoapărare.

„Toţi cei care doresc să afle o parte din istoria unei instituţii dedicate 24 de ore din 24 comunităţii sunt invitaţi să fie alături de noi. Pentru cei care doresc să urmeze cariera de poliţist este un prilej binevenit pentru a cunoaşte mai îndeaproape secretele meseriei, dar şi ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii elevi sau studenţi. De asemenea, după aceste activităţi, va avea loc festivitatea de avansare în grad“, a precizat agentul şef adjunct Ramona Cheţan, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.