Caraş-Severin, Romania

Joi, 26 mai, la ora 13.30, un cetăţean în vârstă de 38 de ani, din Bocşa, s-a prezentat la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin pentru a sesiza faptul că, în timp ce circula cu o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, pe raza localităţii Bocşa a fost oprit în trafic de către un echipaj mixt al Poliţiei Rutiere şi RAR, ocazie cu care au fost constatate unele defecţiuni la sistemul de iluminare.

Agenţii de poliţie Lucian M. şi Ionuţ C. i-au solicitat cetăţeanului în cauză să se deplaseze la un bar din apropiere pentru a lăsa suma de 100 de euro la barmana localului, pentru a nu fi aplicată măsura reţinerii certificatului de înmatriculare. Banii urmau a fi ridicaţi ulterior de către cei doi poliţişti. În urma celor sesizate, a fost constituită o echipă operativă sub coordonarea procurorului delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, poliţişti din cadrul IPJ Caraş-Severin şi ofiţeri de la DGA Serviciul Anticorupţie Caraş-Severin care au realizat operaţiunea de flagrant, cei doi agenţi de poliţie fiind găsiţi cu suma de 50 euro fiecare asupra lor.

Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Agenţii de poliţie au fost reţinuţi, în vederea continuării cercetărilor, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Prin Rezoluția din 26 mai, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Ilie Lucian M. şi Ionuţ C. Prin Ordonanţa din 26 mai, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi învinuiţi, iar printr-o altă Ordonanţă s-a dispus reţinerea acestora pe timp de 24 ore începând din 26 mai, ora 17.00.

Faţă de cei doi se va face propunere Tribunalului Caraş-Severin pentru arestare pereventivă pe o perioadă de 29 zile.

Flavius Rotariu