Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urmă cu câteva zile, persoane necunoscute au pătruns prin escaladare în locuința unei femei din municipiul Reșița, sustrăgându-i acesteia telefonul mobil și un portofel în care erau documente personale. Şi totul s-a petrecut ziua, în amiaza mare! Pentru a evita astfel de fapte, polițiștii recomandă proprietarilor să aibă mai mare grijă la securizarea caselor. Oamenii legii au întocmit dosar penal, efectuând verificări pentru prinderea hoţilor şi tragerea lor la răspundere.

Pentru a nu deveni victimele hoților din locuințe, polițiștii le recomandă proprietarilor să aibă mai mare grijă la securizarea casei. Închiderea ferestrei, de exemplu, poate face diferența între o casă spartă și una în care hoții sunt practic invitați să ,,vină în vizită“.

Polițiștii recomandă:

– Asigurarea ușii de acces prin două sisteme diferite, grilaje la ferestrele apartamentelor situate la parter;

– Evitarea anunțării prealabile a plecărilor de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp. „Informația“ poate ajunge la infractori.

– Montarea unui interfon-videofon la intrarea în scara blocului;

– Supraveghere video la exterior, care să înregistreze orice activitate în curte;

– Evitarea deținerii în locuință a unor sume mari de bani ori bijuterii de valoare ori asigurarea unor sisteme de siguranță;

– Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

– Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

– Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţii sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

– Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat!

– Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineți în casă bunuri de valoare!

– Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

-Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni de furt din locuinţă, sesizaţi Poliţia!