Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Suntem siguri că și cărășenii au fost cuprinși de febra noului joc care face furori pe întreaga planetă. Mai ales că acesta este asemănător unei căutări de comori.

Pe rețelele de socializare, cărășenii vorbesc deja de fenomenul Pokemon Go, ba chiar s-au constituit în grupuri publice. „Din punctul meu de vedere Pokemon Go e o aplicație ce aduce împreună mai multe generații. În Caransebeş, un punct de întâlnire frecventat de pasionații de acest joc este statuia lui Traian Doda din faţa colegiului cu același nume. Fiind şi un PoketStop (un loc de unde poți colecta diverse obiecte folositoare în joc) e un loc numai bun de a te întâlni cu alţi vânători de Pokemon şi de a schimba impresii. Totodată în faţa Catedralei e şi Gym-ul pentru care se bat cele trei echipe (Galben – Instinct, Roşu – Valor, Albastru – Mystic), aşa că asta e zona din oraş unde se dau cele mai multe bătălii între antrenorii de Pokemon”, ne-a declarat Lavinia, membră a Pokemon Go Caransebeș.

Dar, pe scurt, cum funcționează jocul? După ce utilizatorii descarcă aplicaţia pe telefonul mobil, aceştia folosesc coordonatele geolocaţiei în care se află şi camera foto a telefonului pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi. De exemplu, se ştie că monştrii trăiesc lângă râuri, lacuri sau oceane. Monştrii capturaţi pot fi folosiţi în bătăliile cu alţi utilizatori.

Poliția Română nu a rămas indiferentă la isteria Pokemon Go și a transmis un mesaj prin care reamintește jucătorilor să respecte regulile de circulație. „Puteți găsi Pokemonii, respectând în același timp regulile de circulație și protejându-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur!”, este mesajul polițiștilor pentru fanii jocului.

Dacă vă numărați printre împătimiții Pokemon Go, vă invităm să ne povestiți impresiile dumneavoastră despre experiențele din timpul jocului și despre locurile de întâlnire din Reșița și alte zone ale județului, pe pagina de Facebook Caon.ro sau pe forumul de comentarii al articolului, de pe Caon.ro.

Foto: gamespot.com