Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Invitația a fost lansată joi, de Sf. Nicolae, de administrația caransebeșeană, odată cu deschiderea patinoarului artificial din Parcul Dragalina.

„E bine să respectăm tradiția, pentru că patinoarul e o tradiție, e al 12-lea an, copiii, tinerii și, de ce nu, adulții au un loc unde să-și consume energia. Respectăm tradiția și la tarife, sunt nemodificate de 12 ani, 5 lei ora pe gheață. Patinoarul va fi deschis până după vacanța elevilor din februarie. Gheața e nouă, am testat-o, așa că invit toți iubitorii de patinaj să vină aici”, a declarat primarul Felix Borcean. Tot joi, edilul s-a alăturat pentru câteva zeci de minute inițiativei celor de la Rotary Caransebeș, care strâng fonduri pentru premierea copiilor cu performanțe excepționale la învățătură. „Rotary nu este la prima acțiune de acest gen și ori de câte ori acțiunile lor sunt de acest gen, voi fi alături de ei, nu doar declarativ, ci la propriu, după cum vedeți”, a spus Borcean.

Cine vine la căsuța celor de la Rotary, în Centrul Civic, la Târgul de Crăciun, poate servi vin fiert, răchie fiartă, ceaiuri și ciocolata caldă într-o cană cu însemnele Centenarului, în schimbul a doar 10 lei, o sumă modică destinată elevilor performanți. „Ca-n fiecare an, Primăria ne-a ajutat cu locul, dar și prin prezență, iată este aici dl primar, ne bucurăm foarte tare că ne mărește vânzările. Oamenii știu deja cine suntem și ce facem, că sprijinim comunitatea, fie că vorbim de spital, de teatru, sau de elevii performanți, ei sunt viitorul nostru. Le arătăm în primul rând că observăm rezultatele lor, dar și că acestea nu rămân neapreciate ”, a precizat și reprezentanta Rotary Caransebeș, Agnes Ispas.